Jacqueline Lampe nieuwe programmadirecteur RNW Media

Hilversum, 12 november 2015 – De Raad van Toezicht van RNW Media heeft Jacqueline Lampe (53) benoemd tot programmadirecteur van RNW Media. Lampe krijgt daarmee de eindverantwoordelijkheid over de inhoudelijke koers van de organisatie die zich richt op het bevorderen van sociale verandering door innovatief gebruik van media. Ze zal samen met algemeen directeur Robert Zaal leiding geven aan RNW Media. De nieuwe programmadirecteur treedt per 1 januari 2016 in dienst.

Lampe gaf eerder leiding aan Amref Flying Doctors in Nederland. In ruim 10 jaar tijd heeft ze deze organisatie in Nederland uitgebouwd. Ze maakte deel uit van het global Senior Management Team van Amref Health Africa. Onder haar leiding is een aantal internationale strategieën tot stand gekomen.

Daarvoor was zij werkzaam bij VNU, zowel als marketeer en uitgever, en van 2000 tot 2004 als Managing Director van VNU Business Publications in Italië. Tijdens deze periode heeft Lampe aan de wieg gestaan van een aantal nieuwe tijdschriften en verzamelwerken, zowel gericht op consumenten als op professionele gebruikers.

Jacqueline Lampe: 'Ik heb zeer veel zin in deze nieuwe uitdaging! De missie om in een aantal landen vrijheid van meningsuiting te bevorderen door middel van innovatieve mediaprogramma’s voor jonge ‘change-makers’, inspireert me en is met het oog op de huidige wereldproblematiek zeer actueel. De filosofie om programma’s tot stand te brengen door middel van interactie en co-creatie met lokale teams, past bij mijn persoonlijke opvattingen. Als programmadirecteur zal ik me richten op het verder uitbouwen van succesvolle internationale programma’s met een inspirerend, cultureel zeer divers team om zo de missie waar te maken.'

RNW Media algemeen directeur Robert Zaal:

‘Wij zien enorm uit naar de samenwerking met Jacqueline. Haar profiel sluit aan bij de koers van RNW Media omdat haar loopbaan heel duidelijk de beide elementen van internationale samenwerking en media verenigt. Dat is precies het werkterrein van RNW Media. Daarbij is zij zeer ervaren en zien wij in haar een gedreven leider die al de nodige successen heeft behaald.’

Over RNW Media
RNW Media zet media in om sociale verandering te bevorderen. Goed geïnformeerde mensen dragen bij aan een betere toekomst; daarom maakt RNW Media informatie beschikbaar over gevoelige zaken in delen van de wereld waar vrijheid van meningsuiting niet vanzelfsprekend is. Met overtuigende storytelling en innovatief gebruik van media en training stelt zij jonge mensen in staat geïnformeerde keuzes te maken en verandering te initiëren. De organisatie verbindt change-makers en gemeenschappen, om zo dialoog en samenwerking te stimuleren.