RNW

RNW begeleidt internationale journalisten bij verslag NSS

RNTC, onderdeel van RNW, organiseert voorafgaand aan de Nuclear Security Summit een cursus voor (internationale) journalisten die niet alleen de institutionele agenda van de top willen volgen.

Negentien gerenommeerde journalisten uit dertien landen gaan de aankomende acht dagen naar Hilversum en Den Haag om zich te verdiepen in de NSS en het nucleaire thema. Gezamenlijk sparren ze over goede invalshoeken en maken ze verhalen die voor hun eigen publiek van belang zijn.

De journalisten uit onder andere Egypte, China, Pakistan en Mexico zijn thuis in milieu- en energiekwesties maar geen experts op gebied van nucleaire issues. Tijdens de cursus leren ze onder andere hoe zij de inhoud begrijpelijk kunnen maken voor hun eigen publiek en wat de valkuilen zijn als je een dergelijke top verslaat.

Vermaarde journalisten
Onder de journalisten die de cursus volgen, zijn ook mannen en vrouwen die in eigen land naam hebben gemaakt in hun vakgebied. Bijvoorbeeld: Mubashir Zaidi uit Pakistan. Hij is journalist voor de Dawn media group en winnaar van de ‘Agahi Journalism for Peace Award’ in 2013. En Feng Jie uit China. Zij is journalist voor de Southern Weekly en door de China Environmental Press Awards uitgeroepen tot ‘Journalist of the Year’ in 2011.

Over RNW (Radio Netherlands Worldwide)
RNW is een internationale mediaorganisatie. De organisatie richt zich op jongeren en jongvolwassenen in landen waar de vrijheid van meningsvorming en meningsuiting beperkt is. Het gaat om 17 landen in Sub-Sahara Afrika, de Arabische Wereld, Latijns-Amerika en China. RNW behandelt thema’s die in deze landen taboe zijn en geen aandacht krijgen in de lokale media. Denk aan ‘democratie en goed bestuur’, ‘mensenrechten’ en ‘seksuele rechten’. Via verschillende online platforms van RNW kunnen bezoekers ‘veilig en afgeschermd’ discussiëren en hun mening delen over deze maatschappelijke kwesties. Meer informatie: www.rnw.org

Over RNTC
RNTC is het internationale opleidingscentrum voor mediaprofessionals in radio, TV, print en online media. De organisatie is verbonden aan RNW en heeft meer dan 45 jaar ervaring met korte, toegespitste cursussen, afgestemd op de behoeften van professionals in de journalistiek en media. In alles wat RNTC doet staat de aanpak 'learning by doing' voorop. RNTC biedt een breed aanbod van internationale cursussen voor journalisten, programmamakers, trainers, manager en NGO-medewerkers in Hilversum. Daarnaast organiseert RNTC refresher cursussen en training-op-maat in Hilversum en op locatie. Voor de meeste cursussen zijn beurzen beschikbaar. Al de aangeboden cursussen staan open voor betalende en gesponsorde deelnemers. Meer informatie: www.rntc.nl

Related items