Raad van Toezicht RNW 2014
RNW

Vernieuwing Raad van Toezicht RNW

De Raad van Toezicht van RNW (Radio Netherlands Worldwide) heeft Anna Chojnacka (35), Annemiek van Melick (37) en Sander ‘t Sas (38) benoemd als nieuwe leden. Met de toetreding van deze drie leden is het proces van bestuurlijke vernieuwing afgerond.

De drie nieuwbenoemde leden nemen de vrijgekomen plaatsen in van Arno Visser, Adrienne van Heteren, Rein Zunderdorp, Jeltje van Nieuwenhoven en Ference Lamp. Daarmee wordt de samenstelling van de nieuwe Raad van Toezicht van RNW:

  • Bernard Bot (voorzitter)
  • Fons van Westerloo
  • Anna Chojnacka
  • Annemiek van Melick
  • Sander ’t Sas

Bernard Bot, voorzitter van de Raad van Toezicht van RNW: “Ik ben erg blij dat wij het team van de Raad van Toezicht van RNW kunnen versterken met een dergelijke rijke expertise op het gebied van journalistiek, internationale samenwerking en financiën. De ervaring en inzichten van de nieuwe leden zijn belangrijk om de nieuwe RNW succesvol te maken.”

De nieuwe leden
Anna Chojnacka is gespecialiseerd in het toepassen van WEB 2.0 voor het vergroten van participatie, democratie en empowerment van achtergestelde groepen wereldwijd. Ze is oprichter en directeur van 1%Club, een crowdfunding platform voor slimme projecten en ideeën die bijdragen aan een betere wereld. Daarnaast is ze oprichter en bestuurslid van Nailab, een incubatiecentrum voor start-ups in Nairobi.  Afgelopen september is haar eerste roman, De Poolster, verschenen bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff.

Annemiek van Melick brengt op financieel gebied een jarenlange ervaring mee die zij heeft opgedaan bij enkele grote internationaal opererende bedrijven als Goldman Sachs. Op dit moment is zij CFO van SNS Bank.

Zonder onafhankelijkheid, geen journalistiek. Sander ’t Sas weet als geen ander hoe belangrijk onafhankelijke informatie is. Hij begon zijn journalistieke loopbaan in 1993 als radioverslaggever. Sinds 2005 werkt hij voor het televisieprogramma EenVandaag (toen TweeVandaag). Samen met Jan Born won ’t Sas de journalistieke prijs De Tegel voor de beste nieuwsreportage uit 2011. Sinds dit jaar maken zij samen het onderzoeksprogramma Dossier EenVandaag.