Standbyme platform by RNW
#STANDBYME
RNW

RNW lanceert supportplatform tijdens Amsterdam Gay Pride

Standbyme.rnw.org steunt LHBT-activisten in hun strijd tegen discriminatie.

In de week van Amsterdam Gay Pride lanceert RNW een speciaal platform om LHBT-activisten te ondersteunen in hun strijd tegen discriminatie. Artikelen en posts van activisten en volgers met de hashtag #STANDBYME worden tijdens de week ondergebracht op standbyme.rnw.org.

Door het tonen van support aan de activisten en het delen van een foto met de hashtag #STANDBYME, maak je kans om tijdens de Canal Parade mee te varen op de boot van RNW.

RNW zet zich in voor vrijheid van meningsuiting en werkt als onafhankelijke mediaorganisatie in China en 17 landen in Afrika, Latijns Amerika en de Arabische wereld. De organisatie biedt jongeren in deze landen toegang tot informatie die door wetten of taboes in de eigen media niet beschikbaar is. Ook biedt RNW hen een veilige plek om verhalen, opinies en ideeën uit te wisselen. In de week van 26 juli bezoeken 8 jonge LHTB-activisten uit Marokko, Kenia, Oeganda, Egypte, Venezuela, Mexico en China,  Amsterdam, om te vertellen over hun inzet, ervaringen en gedachtengoed. 

Tijdens de events en workshops, welke gedurende de hele week in Hilversum en Amsterdam plaatsvinden, zal aan journalisten, fotografen en andere aanwezigen worden gevraagd artikelen en beeldmateriaal online te delen met de hashtag #STANDBYME, zodat het social media team van RNW het materiaal op de speciale pagina kan plaatsen.

RNW wil LHBT-activisten laten zien dat veel Nederlanders hun standpunten supporten. Door het materiaal op standbyme.rnw.org te plaatsen, hoopt RNW dat de activisten zich gehoord voelen en met nieuwe energie de strijd aangaan. “Wij noemen dit Nieuw Activisme, ofwel Engage in Campaigning", vertelt Karin Zoetemeyer, woordvoerder van RNW. "We gaan het makkelijk maken voor iedereen om zich bij deze beweging aan te sluiten, maken alle content eenvoudig deelbaar en brengen dit op standbyme.rnw.org samen." 

Canal Parade
Om tijdens de Canal Parade door de grachten van Amsterdam ook zichtbaar te zijn, zet RNW één van de indrukwekkendste boten in die ooit op de Pride heeft gevaren. In tegenstelling tot de meeste anderen, varen de activisten op een speciale boot waar niet de mensen op de boot, maar de toeschouwers aan de kant in de spotlight worden gezet. Met aan weerszijden een LED scherm van 2 bij 6 meter en een camerateam, worden de mensen aan de kade live geprojecteerd op het levensgrote scherm waar de activisten vóór staan. Bezoekers van de Canal Parade varen dus als het ware even mee in de botenparade en staan 'achter' de activisten. 

RNW heeft tot slot een actie bedacht om het platform meer bekendheid te geven: Sta jij achter de activisten en deel jij een foto daarvan online met de hashtag #STANDBYME, dan maak je kans om tijdens de Canal Parade met de activisten op de boot te staan.

Related items